Nationale carriere check
Image default
Banen en opleidingen

7 redenen waarom lasser een goede baankeuze is

Ondanks dat een carrièrekeuze als lasser niet voor iedereen is weggelegd, is het wel een goede baankeuze als je in de techniek wilt werken. Zoals elke keuze in het leven, heeft het kiezen voor een baan als lasser een goede en een slechte kant, en je zou geen beslissing moeten nemen voordat je een beeld van beide kanten hebt.

In dit artikel bespreken we daarom ook de voordelen van een baan als lasser.

1. Je kunt gemakkelijk lasser worden

Lasser worden vereist geen uitgebreide opleiding en soms zelfs geen of beperkte ervaring. Uiteraard geldt ook bij deze baan: hoe meer ervaring, des te hoger je salaris, maar op 0 beginnen is in deze branche prima mogelijk. Het is redelijk eenvoudig om te leren.

Als je graag zelf al wilt leren, kun je zelfs thuis leren lassen met een hulp van online video’s.

2. Lassers zijn enorm gewild

Beroepen waar mensen met hun handen moeten werken, zoals lassers, zijn steeds lastiger te vervullen voor bedrijven omdat steeds meer mensen doorleren. Het feit blijft dat over ter wereld lassers nodig zijn, en op de meeste plaatsen zijn er meer nodig dan er beschikbaar zijn. Dit maakt lassen een geweldig vak, omdat je nooit zonder werk komt te zitten, mits je er niet met de pet naar gooit.

3. Je kunt makkelijker hogerop komen

Omdat er zoveel vraag is naar lassers, is het gemakkelijker om hogerop te komen binnen een organisatie. Door de grote vraag komt meer werk, en met meer werk komen er meer kansen om een ​​hogere functie te krijgen.

Voor elke groep lassers binnen een bedrijf moet er iemand zijn om ze te managen. Dit betekent dat u kunt lassen terwijl een team onder u werkt aan de projecten die u bent toegewezen.

4. Lassers worden goed betaald

Alhoewel lassen geen garantie op rijkdom is, kun je er toch een aardig zakcentje mee verdienen. Beginnend lassers binnen Nederland verdienen gemiddeld zo’n 2400 euro per maand. Dit is echter slechts een beginbedrag, wat al snel kan groeien naar maten je ervaring groeit. Bij gerenommeerde bedrijven kun je een salaris verdienen als lasser van rond de 60 tot 70 duizend euro.

Daarnaast geldt ook dat hogere functies, bijvoorbeeld leidinggevende binnen het lasteam, staat voor een hoger salaris. Hoe meer lassers u onder u aan kunt sturen, hoe meer u zult verdienen.

5. Je kunt makkelijk wat extra werk doen als je extra inkomen nodig hebt

Ben je bezig met sparen en wil je een leuk extra’tje verdienen, is lassen een geweldig beroep om naast je normale salaris wat bijverdienste te verdienen. Van het runnen van een (parttime) lasservice tot het produceren van uw eigen producten, er zijn meerdere mogelijkheden om net zoveel te verdienen als je verdient tijdens je fulltime baan.

6. Als lasser begin je eenvoudig je eigen bedrijf

Net zoals het eenvoudig is om extra bij te verdienen, is het nog gemakkelijker om van deze bijverdiensten je fulltime lasbedrijf te maken. Er is het potentieel om een ​​groeiend bedrijf op te zetten dat je een enorm salaris en andere lassers kansen biedt. Lassen is dus een uitstekende optie als je ondernemend bent.

7. Lassen is leuk werk

Afgezien van alle andere voordelen, is lassen zelf gewoon hartstikke leuk werk. Algemeen bekend is dat de meeste lassers uitvoerig genieten van hun werk, en ook niet snel van baan zouden veranderen.

De uitdaging om een ​​lasnaad te creëren, is bevredigend. De voldoening lijkt nooit oud te worden, en daarom blijft het vak leuk.

Begin vandaag nog met lassen

Dit waren 7 uitstekende redenen waarom jij vandaag nog moet solliciteren als lasser. Vacatures techniek vindt je voornamelijk online, of via lokale uitzendbureaus. Specifieke lasser vacatures zijn vaak snel vervuld, dus wees er op tijd bij en bereid alvast je CV voor!

https://www.cmprojects.nl/vacatures/