Nationale carriere check
Image default
Toerisme

Basistips voor wandelen met kinderen

Vond je wandelen op de vlakten en wandelen in het bos voordat je vader of moeder werd? Wilt u deze passie nu delen met uw kinderen? Voordat u een wandeling kunt maken, moet u enkele voorbereidingen treffen. Dit is onze tip. Probeer het uit en maak een wandeling met de kinderen!

Pas de afstand aan op basis van de leeftijd, het enthousiasme en het vermogen van het kind

U kunt ervan uitgaan dat het kind zijn leeftijd waarschijnlijk in kilometers aflegt:

3 jaar = 3 kilometer

4 jaar = 4 kilometer …

Als u voldoende en regelmatig rust, kan de afstand worden verlengd zodat uw kind even kan herstellen. Houd er rekening mee dat de afstand altijd moet worden aangepast aan het werkelijke vermogen van het kind. De bovenstaande regels zijn theoretisch.

Bereid uw route voor

Koop een kaart bij het toeristenbureau of neem een ​​kaart mee die in het vakantiehuis beschikbaar is. Het wordt niet aanbevolen om kinderen mee te nemen om te spelen. Als u het niet beseft, kan het levensbedreigend zijn: blijf op de verkeersborden en loop niet langs de weg. Dit is gevaarlijk en u wilt het zeker vermijden tijdens het lopen.

Accepteer het loopritme van het kind

U gaat wandelen, maar u loopt nauwelijks een meter per uur. Je 2,5-jarige kleine schoonheid stopt bij elke mooie steen en elk madeliefje. Uiteraard moet u deze ook allemaal aandachtig lezen. Super schattig en erg lang! Of je 4-jarige kind wil lopen, maar de route is te kort, dus een jas aantrekken kost meer tijd dan lopen. Is er een oplossing? niet echt. Je wilt je kind niet dwingen om in een kinderwagen te gaan zitten en dan met een schreeuwend kind te gaan spelen om tegen je kind te vechten … toch? Realiseer je dat je een langetermijnstrategie ontwikkelt. Als kinderen soms hun eigen beslissingen kunnen nemen, is dat ook prima (zie Tip 5). U kunt tips krijgen van onze technologielijst, zodat ze automatisch kunnen genieten van het wandelplezier.

Bescherm uw kinderen

Bescherm uw kind tegen de zon: hoed, sjaal, zonnebrandcrème, T-shirt met lange mouwen (om zonnebrandcrème te beperken), zonnebrandcrème voor onbeschermde gebieden … of bescherming tegen kou: jas, sjaal, regenjas … Neem wat extra kleding mee en vergeet de EHBO-doos niet bij een klein ongeval. Download onze lijst zodat u niets vergeet.

Spreek vooraf duidelijke regels af, ook met jonge kinderen

Leg voordat u naar buiten gaat aan uw kind uit wat u gaat doen en spreek een regels af. Spreek af wat uw kind wel en niet kan doen, wanneer hij / zij alleen kan lopen, wanneer hij / zij uw hand moet vasthouden en wanneer hij / zij in een kinderwagen of draagzak moet zitten.

 In de maag

Zelfs als de wandeling maar 30 minuten duurt, neem dan een picknickrugzak mee. Kinderen raken vaker uitgedroogd dan volwassenen. Genieten van snacks terwijl je het landschap bewondert, maakt deel uit van de deal. Hierdoor kun je nadenken over het ritme van het kind.

wandelarrangement ardennen

https://www.dergatsjev.be/2020/08/wandeling-ardennen-wandelroutes-mooiste.html