Nationale carriere check
Image default
Banen en opleidingen

De bouw biedt banen aan voor mensen met een beperking

De bouw gaat erg veel mensen die een beperking hebben een kans geven. In 2014 en 2015 deden zij dit ook al door bijna tweehonderdarbeidsplaatsen te creëren voor Wajongers. Het aankomend jaar wordt er ook gericht op de werkzoekenden met een wsw-indicatie die niet meer naar de sociale werkplaats kunnen, leerlingen die zich bevinden in het praktijkonderwijs en op werklozen die onder de participatiewet vallen.

Werkgevers twijfelen vaak of dit wel zo een goed idee is, maar als een werkgever een geschikte vacature heeft dan kan die de vacature laten invullen door een kandidaat en dan kunnen zij eerst een proefplaatsing van enkele maanden aanbieden. Als het u als werkgever dan niet bevalt, dan kan u er ook mee stoppen.  Natuurlijk zal er ook ondersteuning zijn en hierbij kunt u denken aan ondersteuning door een coach, scholingsmogelijkheden en diverse financiële faciliteiten.

Een aantal eerder werkgevers die al Wajongers in dienst namen, zijn erg tevreden. Er is namelijk sprake van veel motivatie en dit is altijd belangrijk, vakbekwaamheid is op dit gedeelte minder belangrijk. Om ervoor te zorgen dat de Wajongers ook echt waarde toevoegen voor het bedrijf, is het belangrijk geschikt werk te hebben en die belangrijke ondersteuning. Ten slotte is het voor een bedrijf ook nog eens iets goedkoper en u helpt zo mensen aan een baan, die eerst niet zomaar aan een baan zouden komen.

Bent u misschien bang dat de salarisverwerking meer werk gaat kosten, door de veranderende bouw cao? Dit is geen probleem er zijn genoeg bedrijven die u hier voor een kleine prijs mee kunnen helpen, bijvoorbeeld CBBS. Ten tweede zal u niet veel meer tijd moeten besteden aan de Wajongers dan aan uw gewone werknemers, omdat zij ook door een coach goed begeleid worden. Het is natuurlijk wel belangrijk zoals bij elke werknemer dat u controleert of de motivatie er is en of het werk goed gaat en naar aanleiding hiervan kan u altijd een gesprek voeren.

Bezoek de link voor meer info : http://www.cbbs.nl/