Nationale carriere check
Image default
Zakelijk

De veranderende arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt is tegenwoordig transparanter dan ooit. Dit wil niet zeggen dat het er makkelijker op wordt. Door alle sociale technologieën is de arbeidsmarkt onderhevig aan zware veranderingen. Het is lastig voor veel mensen om een baan te vinden. Tegelijkertijd is het voor veel werkgevers moeilijk om de juiste werknemers te vinden. Wie past er nou echt binnen de bedrijfscultuur en hoe vind ik de meest geschikte arbeidskracht voor deze functie. De werknemers blijven maar soliciteren en op iedere vacature blijven de aanmeldingen binnenstromen. Het is niet alleen voor de werkgever moeilijk maar ook van de hr afdeling wordt veel gevraagd.

Toch zijn dit niet de enige scenario’s die zich afspelen. Het is voor de werkgever belangrijk dat de werknemers langer in dienst willen zijn en blijven. Vaak bestaat er een soort wrijving tussen werkgever en werknemer en dit kan voor lastige situaties zorgen. Hierdoor ontstaat wederom een situatie waarin het lastig is om werknemers te vinden en gevonden te worden.

Vaak ontstaan dit soort tafarelen omdat een werknemer zich simpelweg niet thuis voelt op de werkvloer. Hoewel het lastig is om te bepalen wat het de reden hiervoor is ga ik jullie het antwoord geven in één woord: cultuur. Als jij je thuis voelt binnen een bedrijf pas je gewoon simpel weg binnen een bedrijf.

Hiernaast is vitaliteit mederwerkers belangrijk. Als jij je fit en gezond voelt straal je dit uit naar collega’s en naar de klanten. Dit is gewoon prettig voor iedereen. Niet alleen voor jou, maar ook voor de mensen om je heen is dit positief. Je straalt dit uit naar iedereen rondom jou, je gaat beter functioneren en bent consistenter in je beslissingen. Hiernaast weet de werknemers zeker dat ze niet verbazingwekkende uitslagen krijgen op het MTO. Je komt zo niet meer voor onverwachte omstandigheden en alles wordt een stuk duidelijker.

Bezoek de link voor meer info : https://carrierepoort.nl/