Nationale carriere check
Image default
Banen en opleidingen

Leer alles over Facebook

In dit digitale tijdperk waarin alles razendsnel verandert, wilt u uiteraard kunnen concurreren met andere bedrijven in de markt. U moet ervoor zorgen dat de buitenwereld, waar uw klanten zich bevinden, zo snel en goed mogelijk op de hoogte is van uw werkzaamheden, resultaten en acties. Hoe kan dat beter dan via social media, of nog specifieker, via Facebook?

Zakelijke Facebookpagina
Facebook is een gratis sociaalnetwerksite om online contact te maken en houden. Dit kan natuurlijk op privégebied, maar ook zakelijk is Facebook uitstekend te gebruiken. Met een zakelijke Facebookpagina kunt u uw ‘vrienden’ op de hoogte houden van uw werkzaamheden en kunt u bovendien interactief communiceren om zo meer over de wensen en behoeften van uw doelgroep te weten te komen.

Een kind kan de was doen
Het aanmaken van een Facebookpagina is kinderspel. U bent slechts enkele muisklikken verwijderd van een pagina. Het is een kwestie van registreren, inloggen en de gegevens voor uw Facebookpagina invullen. Een kind kan de was doen. De grote uitdaging is het onderhouden van de pagina. Het is belangrijk om uzelf van tevoren een aantal vragen te stellen. Want wat gaat u op uw Facebookpagina plaatsen? Wat wilt u ermee bereiken? En hoe gaat u dat verwezenlijken?

Potentiële klanten
Facebook geeft u de mogelijkheid om gebruik te maken van een combinatie van beeld en tekst. Bovendien hebben uw lezers de mogelijkheid om op uw berichten te reageren. Zorg daarom voor heldere boodschappen met een toon die bij uw bedrijf past. Bedenk dat u uw instellingen zo aan kunt passen dat uw Facebookpagina zichtbaar is voor iedereen. Dit betekent dat u potentiële klanten bereikt die wellicht geïnteresseerd zijn in uw diensten.

Up to date
Houd uw Facebookpagina zakelijk indien hij daar strikt voor bedoeld is. Verwijs, als u daar over beschikt, naar uw website of Twitter en zorg dat deze communicatiemiddelen up to date zijn. Social media kunnen een efficiënt en bruikbaar middel zijn om uw naamsbekendheid te vergroten, indien ze op de goede manier gebruikt worden.

Wilt u meer leren over Facebook? Volg dan een cursus facebook

Bezoek de link voor meer info : http://www.socialmedialeren.nl