Nationale carriere check
Image default
Zakelijk

Sneltekenaar voor uw evenement

Goede sneltekenaar gezocht?

Kent u een goede sneltekenaar? Ik wel. In het oosten van Nederland is een sneltekenaar met de naam ‘Thijs Wessels’. Deze man heeft zich toegelegd op het tekenen van karikaturen van mensen in een rap tempo. Binnen 6 minuten kan hij een tekening van u gereed hebben. Met zijn eigen bedrijf Wessels Karikaturen heeft hij zich de laatste jaren ontwikkeld tot een graag geziene gast op evenementen van bedrijven, trouwerijen en verjaardagsfeesten. Het is namelijk ontzettend vermakelijk om een sneltekenaar in het midden van het feestgedruis te hebben. Iedereen wil graag getekend worden door een professional. Dit was ook mijn gedachte toen ik vorig jaar ging trouwen. Ik was een maand ervoor op een bedrijfsbeurs geweest die werd georganiseerd door een zusterbedrijf van mijn huidige werkgever. Ik stond daar met een stand met flyers. We wilden een nieuw project promoten en hoopten potentiële investeerders warm te maken voor onze plannen. U weet het, de economische crisis maakte investeerders huiverig en daarom moeten we actief op zoek naar deze mensen. Vroeger dienden ze zich aan, maar die tijd is voorbij. De dag verliep niet geheel zoals we hadden verwacht. Ondanks een ijzersterk project en interessante en uitdagende flyers gingen de meeste bezoekers van de beurs richting een stand die tientallen meters verderop stond. Dit bedrijf zocht ook investeerders voor een project. Het project was minder interessant, maar toch stond iedereen er in de buurt. Naast twee vertegenwoordigers van de bouwontwikkelaar zat er namelijk ook nog een sneltekenaar. Deze jongeman met een kek petje tekende in een rap tempo de hoofden van bezoekers. De potentiële investeerders mochten op een stoel zitten en binnen luttele minuten werden ze warm gemaakt voor de bouwplannen en tekende de sneltekenaar een karikatuur van hun gezichten. De pitch duurde exact 6 minuten waarna de man een flyer kreeg en een unieke, humoristische tekening van hun hoofd. Zonder dat ze een beter idee hadden, stonden er toch veel meer mensen. Het was een wijze les in marketing door middel van sneltekenen.

Sneltekenaar voor uw evenement

Aan het einde van het evenement deed ik de stoute schoenen aan en ging ik buurten. Ik nam plaats op de stoel en kreeg een verkooppraatje. Het was het meer dan waard. Het verhaal was natuurlijk slecht, maar de karikatuur van mij was fantastisch en confronterend. Ik sprak de sneltekenaar vluchtig over zijn dagelijkse activiteiten en hij vertelde me dat hij regelmatig op evenementen staat, maar ook andere feesten bezoekt. Ik nam zijn visitekaartje aan en deed hiermee direct het belangrijkste contact van de hele middag op. Ik had namelijk een plan voor deze sneltekenaar. Hij moest mijn trouwerij een extra impuls geven waardoor niemand de dag meer zou vergeten. Iedereen moest met een tekening naar huis. De tekening zou ze voor altijd herinneren aan de trouwerij – een onvergetelijke dag. Tijdens het gesprek op de beurs vertelde hij me ook nog over zijn andere activiteiten naast het sneltekenen op evenementen:

  • Schilderen van karikaturen
  • Schilderen van landschappen
  • Karikaturen tekenen aan de hand van foto’s

Ik beloofde hem spoedig te bellen voor een bezoek aan mijn trouwerij en hij reageerde zeer verheugd. ‘Wessels Karikaturen is daarnaast zeer competitief geprijsd’, was zijn belofte. Eenmaal thuis overlegde ik de sneltekenaar met mijn toekomstige man. Ik toonde hem de gratis karikatuur van mij en hij was direct overtuigd. Samen bekeken we nog een aantal andere voorbeelden op de website. Het online platform toont veel van het werk van Wessels door de jaren heen. Hij tekent veel karikaturen vanuit zijn huis, gebaseerd op een simpele pasfoto of portretfoto, waarna hij ze opstuurt voor de verjaardagen van mensen. Dit zijn erg leuke cadeaus voor allerlei verschillende leeftijdscategorieën. De karikaturen aan de hand van foto’s van deze sneltekenaar kunnen in 3 verschillende typen worden besteld:

  • met het eerste type wordt enkel een karikatuur van het gezicht gemaakt en wordt digitaal opgestuurd
  • het tweede type toont ook het lichaam van de persoon in combinatie met een hobby
  • type 3 is de uitgebreidste. Met dit pakket worden verschillende hobby’s getekend en is de achtergrond compleet naar keuze

De trouwerij en de tekenaar

Deze diensten hadden echter niet onze interesse. Wij wilden de sneltekenaar inhuren voor onze trouwerij. Dezelfde avond reserveerden we hem en maakten we afspraken over de vergoeding. Voor minder dan 400 euro bleef de sneltekenaar 4 uur tekenen op onze trouwerij. Een koopje in vergelijking met de totale kosten en de cadeaus die we kregen. We wilden ook iets teruggeven aan onze vrienden en familieleden die op onze belangrijke dag waren gekomen. De trouwerij werd een groot succes. We antwoorden beiden positief op de belangrijke vraag en de sneltekenaar haalde het kind in veel van onze gasten naar boven. In totaal bleef de sneltekenaar de hele avond zitten in de evenementenhal van onze woonplaats. Ik denk dat deze unieke portrettekenaar meer dan 40 hoofden uit zijn potlood heeft getoverd. Het tempo lag bizar hoog, terwijl de kwaliteit ook zeer hoog lag. Bijna iedereen ging tevreden weer naar huis met een mooie karikatuur. Het leverde ook veel hilarische discussies op onder de gasten over de merkwaardige lichaamsdelen op hun hoofd. Wilt u ook deze sneltekenaar inhuren? Neem dan een kijkje op de website en stuur een bericht via het contactformulier of neem direct contact op via zijn mobiele nummer: 06-22098531. Ik kan het u volledig aanraden! Het heeft onze avond extra speciaal gemaakt.

Bezoek de link voor meer info : http://www.wesselskarikaturen.nl/op-locatie.html