Nationale carriere check
Image default
Marketing

Betere matching met professionele recruitment video

Hey HR-professionals, laten we het even hebben over de traditionele manier van werven. Je zit vast in eindeloze stapels cv’s en sollicitatiegesprekken, en je hebt misschien het gevoel dat je niet altijd de juiste match vindt voor je bedrijf. Maar wat als we je vertellen dat er een krachtige tool is waarmee je betere matches kunt maken en kandidaten kunt aantrekken die echt passen bij je bedrijf? Dat is waar het professioneel recruitment filmpje komt kijken, ook bekend als de employer branding video.

Wat is een professioneel recruitment filmpje?

Een professioneel recruitment filmpje is meer dan alleen een verzameling bewegende beelden. Het is een krachtige manier om je bedrijf te presenteren aan potentiële kandidaten. In plaats van alleen te vertrouwen op tekstuele vacatures, kun je met een video de bedrijfscultuur, de werkomgeving en de mensen achter het bedrijf tot leven brengen. Het is als een kijkje achter de schermen dat kandidaten een echt gevoel geeft voor wie je bent en wat je doet.

De voordelen van een employer branding video

  1. Aantrekkelijkere kandidaten: Een goed geproduceerde video trekt de aandacht van kandidaten en maakt je vacature opvallender. Het kan helpen om meer gekwalificeerde en gepassioneerde kandidaten aan te trekken.

  2. Transparantie: Een video biedt transparantie over je bedrijfscultuur en waarden. Dit helpt kandidaten om beter te begrijpen of ze zich kunnen identificeren met je bedrijf en missie.

  3. Tijdsbesparing: In plaats van talloze sollicitatiegesprekken af te nemen, kun je met een video een deel van de screening automatiseren. Kandidaten die na het zien van de video nog steeds geïnteresseerd zijn, zijn waarschijnlijk al goed afgestemd op je bedrijfscultuur.

  4. Sterkere employer branding: Een consistente employer branding video kan je helpen je reputatie als werkgever op te bouwen en te versterken. Dit kan resulteren in een constante stroom van gekwalificeerde kandidaten.

Hoe maak je een effectieve recruitment video?

Om een effectieve recruitment video te maken, moet je eerst je doelgroep begrijpen. Wat zoeken ze in een werkgever? Wat spreekt hen aan? Vervolgens kun je de bedrijfscultuur, de werkomgeving en de mensen in beeld brengen die deze aspecten het beste belichamen. Wees authentiek en laat zien wie je werkelijk bent als organisatie.

Werk samen met een professioneel videoproductie bureau om ervoor te zorgen dat je video van hoge kwaliteit is. Goede belichting, geluid en montage zijn essentieel om een professionele uitstraling te garanderen.

Conclusie

Een professioneel recruitment filmpj, kan een gamechanger zijn voor HR-professionals. Het biedt een kans om je bedrijf op een boeiende en authentieke manier te presenteren, waardoor je betere matches kunt maken en de juiste kandidaten aantrekt. Dus, waar wacht je nog op? Laat de traditionele wervingsmethoden achter je en omarm de kracht van video om je bedrijf naar nieuwe hoogten te brengen. Het is tijd om betere matches te maken en te bouwen aan een sterke employer branding.