Nationale carriere check
Image default
Aanbiedingen

Drie tips die je helpen bij het mooi houden van je strandjurkjes!

Wanneer het weer mooi weer is, wil jij genieten van het zonnetje. Je gaat naar het strand en doet je strandjurkje aan. Maar hoe houd je je strandjurkje nou mooi? In dit blogartikel lees je drie tips die je helpen bij het mooi houden van je strandjurkjes. Over de jaren heen veranderd de trend rondom strandjurkjes niet zo veel. Daarom kan je je strandjurkje na de zomer weer opbergen in de kast, en het volgende jaar weer uit de kast halen. Let wel op de volgende punten om je strandjurk zo mooi mogelijk te houden:

 

  1. Was je strandjurkje niet in de wasmachine

Vaak is een strandjurkje gemaakt van een dunne stof zodat ze niet te warm zijn in de zon. Omdat ze zo dun zijn drogen ze ook snel in de zon. Daarom kan je een strandjurkje beter niet wassen in de wasmachine. Dit is niet bevorderlijk voor zowel de felle kleuren als de stof. Een goed alternatief is een handwas met soda. Indien het echt niet anders kan, is het ook mogelijk om te wassen op een licht spoelprogramma of wassen op wol.

  1. Een strandjurkje is geen kussen!

Veel mensen op het strand gebruiken hun jurkje vaak als kussen onder het hoofd om zo comfortabeler te liggen. Dit is geen aanrader, natte haren kunnen kringen in het jurkje veroorzaken. Gebruik een strandjurk dus niet als kussen, maar neem een kussentje of extra handdoek mee.

  1. Houd je jurkje niet te lang in de zon

Ben je aangekomen op het strand? Doe dan de strandjurk in de tas. Dit is belangrijk omdat de jurk anders gaat verkleuren als het te lang in de zon ligt. 

  1. Kijk goed uit met zonnebrandcrème

Als de zon volop schijnt op het strand, doe je zonnebrandcrème op om niet te verbranden. Kijk wel goed uit met zonnebrandcrème samen met je jurkje. Vanwege het hoge vetgehalte in de zonnebrandcrème kan het vlekken achterlaten op je mooie nieuwe jurkje. De tip hierbij is om pas je jurk aan te trekken als de zonnebrandcrème volledig is opgedroogd.

 

https://www.ibizamode.nl/nl/