Nationale carriere check
Image default
Entertainment

Het huren van een truss systeem

Wat is de reden dat ik een truss systeem huren moet?

Gaat iemand een professioneel evenement organiseren dan zal deze tevens een truss systeem huren. Het kan zijn dat je je afvraagt waarom dat is. De reden hiervoor is dat er gebruikt wordt gemaakt van audiovisuele middelen op een evenement. Denk hierbij aan licht en geluid. Dit vertaalt zich in vele lampen, geluidsinstallaties en misschien zelfs projectors en meer. Zeker op grote locaties moeten deze ook in de lucht aanwezig zijn. Wanneer er bijvoorbeeld veel mensen op een hoge tribune zitten. Of wanneer het geluid boven een grote menigte mensen moet kunnen uitkomen op een evenement. Een trussconstructie huren doe je om te verzekeren dat deze audiovisuele middelen de lucht in kunnen.

De pluspunten van een truss systeem huren

Afhangend van hoe vaak je een evenement organiseert kun je een afweging maken tussen een truss systeem huren of kopen. Beiden hebben hun voordelen en hun nadelen. Het voordeel van kopen is dat je te allen tijde gebruik kunt maken van de materialen. Het nadeel daarvan is dat je zelf een opslag moet hebben wanneer je deze trussen niet gebruikt. Vele evenementen willen dat voorkomen en maken daarom gebruik van het huren van een truss systeem. Na afloop kunnen ze de materialen inleveren en hebben ze er geen omkijken meer naar. Een nadeel hiervan kan zijn dat de mogelijkheid bestaat dat iemand voor jou besloot een truss systeem te huren waardoor deze niet meer beschikbaar is.

Waarom trussen zo gewild zijn

Een truss systeem bestaat uit meerdere truss elementen. Deze zijn allemaal gemaakt van aluminium, wat er voor zorgt dat deze licht in gewicht zijn. Dit is ideaal voor het transporteren van meerdere truss elementen. Daarnaast stapelen de trussen goed waardoor een vrachtwagen efficiënt kan worden ingedeeld. Hoewel ze licht in gewicht zijn, kunnen de trussen wel vele kilo’s aan audiovisueel materiaal dragen. Ook daarom zijn ze geliefd onder vele evenementen.

Elke locatie vraagt om een passend truss systeem

Een truss systeem bestaat uit meerdere losse truss elementen. Het hangt van jouw locatie af welke vorm het systeem van trussen heeft. Sommige locaties hebben genoeg aan een rechte lijn aan truss bars. Andere locaties zijn bijvoorbeeld smaller waardoor er gewerkt moet worden met bochten of hoeken. Het fijne is dat deze elementen bij de professionele leverancier gewoon te verkrijgen zijn.

Doe een beroep op de specialist in truss systeem huren

Een truss systeem mag alleen worden geïnstalleerd door mensen die daarvoor zijn opgeleid. Het betreft werken op grote hoogtes en dat is gevaarlijk. Houd hier rekening mee. Ga op zoek naar de juiste specialist. Bij deze kun je naast voor het truss systeem huren ook terecht voor de installatie hiervan.

https://riggingbox.nl/