Nationale carriere check
Image default
Dienstverlening

Laat je groepenkast vervangen worden door elektriciens of door jezelf

Je kan zelf je ook je groepenkast vervangen, maar het is niet heel veilig en goed om het zelf te doen. Wanneer je niet genoeg kennis hebt over groepenkasten. De elektriciens kunnen beter en sneller de groepenkasten voor je vervangen, want ze zijn erin gespecialiseerd. Ze weten precies wat je moet zij moeten doen en waar alle kabels precies voor zijn. Ze maken geen fouten als ze iets moeten repareren of vervangen. De elektriciens kunnen alles veel sneller afhandelen als er een probleem is met de groepenkast en met alles eigenlijk als het wel met elektra te maken heeft. De elektriciens hebben vaak groepenkasten vervangen dus ze weten echt wat ze moeten doen.

Stoppenkast naar groepenkast laten vervangen

De oudere huizen in Nederland hebben stoppen en niet een groepenkast. De stoppenkast is een verouderde versie van een groepenkast. De stoppenkast lijkt alsof je alleen soort van stoppen hebt op de kast en bij de groepenkast heb je soort van allemaal schakelaars op de kast. De groepen of stoppenkast zit in de meterkast. De meterkast is een kast in je huis waar meestal bijna alle elektriciteit zit. De meterkast is ook de warmste kamer in je huis door alle kabels en elektriciteit.

Kan jij zelf het ook vervangen

Tegenwoordig zijn er veel video’s op social media. Je kan gaan opzoeken hoe jij je groepenkast zelf kan vervangen. Je kan dus naar video’s kijken online maar ook naar blogs van mensen die het uitleggen hoe je de groepenkasten moet vervangen. Groepenkasten zijn erg breekbaar dus je moet ook zelf goed opletten en het apparaat niet laten vallen. Je moet alle kabels goed aansluiten op de goede plek en de kabels mogen elkaar niet aanraken anders kan het gaan schuren en zorgen voor kortsluiting.