Nationale carriere check
Image default
Banen en opleidingen

Outplacement in twee dagen

Wanneer je als werknemer outplacement krijgt aangeboden moet je meestal rekening houden met een traject dat maanden duurt. De trajectduur is immers niet alleen afhankelijk van de inhoud van het traject en van wat er allemaal behandeld moet worden, maar ook van de tijd die de outplacementadviseur of coach voor jouw beschikbaar heeft.

Want een outplacementtraject is altijd opgebouwd uit meerdere sessies, meestal van één uur per keer, die één- of tweewekelijks plaatsvinden. Een simpel rekensommetje laat dan al snel zien dat je minimaal rekening moet houden met 1 week wachten op de volgende sessie, want een professionele outplacementcoach die fulltime werkt heeft minimaal 30 cliënten in zijn of haar caseload. Hieruit kun je afleiden dat een traject dat bestaat uit een intake, verwerking van baanverlies, heroriëntatie op een nieuwe functie en de arbeidsmarktmogelijkheden, sollicitatietrainingen, sollicitatieadviezen, briefcorrecties, cv maken, LinkedIn-training, vacaturesearch en bij sommige bureaus ook concrete bemiddeling, maanden duurt.

Maar daar heeft Werkcontact Outplacement nu wat op gevonden. Want het van oorsprong Haagse outplacementbureau biedt vanaf februari 2017 een outplacementtraject aan wat start met twee intensieve dagen van begeleiding. Tijdens deze twee dagen volgt de outplacement kandidaat vijf of zes sessies per dag en komt eigenlijk alles aan bod; van het oriënteren op een nieuwe werkkring tot het schrijven van een goede sollicitatiebrief, het maken van een goede cv, de sollicitatietraining tot het matchen en zoeken naar (verborgen) vacatures. Doordat de kandidaat in twee dagen twaalf sessies achter elkaar volgt, ontstaat een voorsprong van maanden ten opzichte van een regulier outplacementtraject. Alles wordt als het ware klaargezet voor een goede bemiddeling naar de nieuwe baan. Uiteraard is het ook mogelijk om aansluitend op het tweedaagse traject tweewekelijkse sessies te blijven volgen, net zo lang totdat de nieuwe baan een feit is.

De outplacement-sessies worden gehouden in een bed and breakfast in Zeeland, waar je ook zult overnachten, en kunnen desgewenst gecombineerd worden met een sessie paardencoaching. Er zijn verschillende  arrangementen mogelijk waarbij ook ruimte is voor ontspanning. Ook is het mogelijk om je partner mee te nemen. Neem voor meer informatie contact op met Werkcontact Outplacement.

Bezoek de link voor meer info : https://www.outplacementverzekering.nl