Nationale carriere check
Image default
Aanbiedingen

Raamfolie tegen blaffende honden

We kennen het allemaal wel: honden die voor het raam zitten te blaffen. Ze springen op de bank om naar buiten te kijken of ze lopen in de gang en kijken door het raam van de voordeur. Op zich heel logisch, want er is van alles te zien buiten. Mensen die voorbijkomen, voertuigen, vogeltjes en blaadjes die naar beneden dwarrelen. Dat honden zitten te kijken is geen probleem, maar het wordt een ander verhaal als ze gaan blaffen tegen alles wat voorbijkomt. Een bijkomend probleem is dat deze honden vaak gefrustreerd raken en binnen in huis van alles kapot gaan maken. Ze gaan krabben aan de bank, vloer, kleden en bijten dingen kapot zoals de hoeken van meubels en losliggende spulletjes. Kortom, heel erg vervelend voor de bewoners, voorbijkomende mensen én de hond zelf.

 

Met raamfolie kan hond niet naar buiten kijken

Je zou misschien denken dat dit probleem moeilijk op te lossen is zonder dat je de gordijnen dicht moet doen en de hele dag in het donker zit. Het is eigenlijk vrij simpel en nog betaalbaar ook. Raamfolie is de oplossing tegen blaffende honden! Er zijn heel veel verschillende soorten raamfolie en kies een folie die niet doorzichtig is en licht door laat. Denk hierbij aan melkglas folie of gezandstraalde folie. Je zou ook kunnen kiezen voor een transparantie folie met print, maar daar kun je nog steeds wel iets doorheen zien.

 

Kies voor een zelfklevende anti inkijk folie

Raamfolie is verkrijgbaar in zelfklevend en statisch. Het verschil is dat zelfklevende folie een plaklaag heeft en statische folie zonder plaklaag statisch aan het raam blijft zitten. Met honden is het beter om voor de zelfklevende folie te kiezen. Het kan namelijk zijn dat de hond alsnog tegen het raam aan wil springen en hij de raamfolie mee neemt als deze niet vastzit met een plaklaag. Raamfolie heeft een standaardbreedte en de lengte kun je zelf kiezen per 50 cm. Meet het raam goed op en kijk in de tabel welke afmeting daar het dichts bij zit. Kies altijd voor de ruimste afmeting en snijd de lengte thuis zo nodig bij. Dit geldt uiteraard ook voor de breedte. Gelukkig hoef je niet het hele raam te beplakken, maar alleen de onderste rand. Misschien is de standaardbreedte precies goed voor je. Zo niet dan kan je deze ook thuis bijsnijden.

 

Zoals je leest is de oplossing tegen blaffende honden gelukkig niet zo heel moeilijk. Een strook raamfolie gaat heel wat rust terugbrengen in huis. Baasje blij, hondje blij!

https://www.plakfoliewebshop.nl/