Nationale carriere check
Image default
Dienstverlening

Reageren op een vacature voor hypotheekadviseurs?

Ga jij solliciteren voor een baan als hypotheekadviseur? In dat geval ga je veel vacatures langs. In dit artikel geven we enkele tips, zodat jij sneller wordt uitgenodigd voor een gesprek. En daarna geven we nog enkele tips over hoe jij je op een sollicitatie het beste kunt gedragen, zodat je meer kans maakt om aangenomen te worden.

 

Wees origineel bij sollicitatiebrief

Allereerst is het van groot belang om origineel te zijn. Wanneer er een vacature wordt opgesteld bij een bedrijf, ben jij meestal niet de enige die solliciteert. Zeker niet als het een aantrekkelijke vacature is met een goed salaris en arbeidsvoorwaarden. Daarom is het belangrijk om origineel te zijn als het gaat om je sollicitatiebrief. Dit begint al bij de eerste alinea.

Het doel is om de recruiters gelijk interesse in jou als persoon te krijgen. En dat je niet ergens zomaar op een stapel wordt gegooid. Want dat zou natuurlijk jammer zijn, zeker als je weet dat je voorzien bent van heel veel capaciteiten.

 

Een uitgebreide CV

Het is belangrijk om ook een zeer uitgebreide CV op te stellen. Schrijf alle werkervaring op. Zodat er geen gaten in de CV zitten, want anders is de kans groot dat er vragen worden gesteld. Dat is overigens nog een ander belangrijk punt als het gaat om je CV. Er moet geen ruimte voor vragen zijn, dat er bijvoorbeeld iets opstaat maar men niet precies weet daarmee wordt bedoeld. Dat gebeurt namelijk regelmatig. Jij denkt zelf dat het dan helemaal duidelijk is, maar dan kan het voor iemand anders uiteraard nog wel zeer onduidelijk zijn. Laat je CV dus eerst controleren door een vriend van je, of een andere bekende, zodat er geen open vragen in je CV staan, want daar hebben recruiters een broertje dood aan.

 

Uiterlijke verzorging

Word jij uiteindelijk uitgenodigd voor een sollicitatie voor de vacature hypotheekadviseur? Dan is dat natuurlijk fantastisch, maar dan is het nog belangrijk om je van je beste kant te laten zien. Inhoudelijk kun je ongetwijfeld veel vertellen, maar je moet ook op de details letten.

Het is bijvoorbeeld heel belangrijk om je uiterlijke verzorging op orde te hebben. Let daarbij op de belangrijkste details, zodat je er pico bello uitziet. Laat je van te voren even controleren door iemand, zodat je zeker weet dat het allemaal goed zit en je niets bent vergeten.

 

Een goede houding op je sollicitatie

Het is belangrijk om een goede houding aan te nemen als je daar op sollicitatie bent. Dit betekent dat er sprake moet zijn van een zeer zelfverzekerde houding. Dus zorg ervoor dat je rechtop zit. Articuleer duidelijk en zorg ervoor dat je altijd een zeer vriendelijke gelaatsuitstraling hebt. Op die manier is de kans groot dat de recruiters veel positiever op jou reageren. En dat geeft natuurlijk een fijn gevoel.

 

Het is ook aan te raden om je van te voren al even voor te bereiden. Zodat je snel een antwoord paraat hebt op zeer lastige vragen.