Nationale carriere check
Image default
Zakelijk

Vacature verpleegkundige: Op zoek naar de ideale professional

Weet wat u moet overwegen bij het kiezen van een goede professional voor uw ziekenhuis of kliniek.

Het inhuren van een professional is geen eenvoudige taak voor klinieken en ziekenhuizen. Zelfs als je Human Resources-professionals hebt om deze functie uit te voeren, zijn er veel variabelen waarmee rekening moet worden gehouden voordat je een zorgprofessional in dienst neemt. Met andere woorden, het vinden van professionals is niet moeilijk, maar het vinden van goede professionals is zeker iets ingewikkelder. Daarom is het noodzakelijk om bij het invullen van een vacature verpleegkundige op de hoogte te zijn van een aantal zaken.

Deze zorgen betreffen zowel de manier waarop u de functie aanbiedt – die de meest getrouwe beschrijving van de werkelijkheid zou moeten hebben – als het profiel van de professional die u zoekt.

In dit artikel geven we een aantal adviezen die u kunt volgen bij het aanbieden van een vacature verpleegkundige. 

 

Beschrijf de positie in detail

De verplegingsbranche is vrij breed en brengt professionals met uiteenlopende opleidingsniveaus samen, van technici tot afgestudeerden of specialisten.

Daarom is de eerste stap om het goed te doen bij het inhuren van verpleegkundigen het goed omschrijven van de taken van de functie. Onnauwkeurige beschrijvingen kunnen een groot aantal professionals aantrekken, wat het filteren moeilijk maakt.
 

Zoeken naar referenties

Als de vacature verpleegkundige een professional vereist die al enige ervaring heeft, zoek dan naar referenties bij zijn voormalige werkgevers. Wanneer de kandidaat goede referenties heeft, is het gemakkelijker om de selectie van de professional te maken.
 

Zoek naar gespecialiseerde professionals

 
Hoe gespecialiseerder een professional is, hoe beter hij in staat is om de vacature verpleegkundige op zich te nemen. Als uw kliniek op zoek is naar zeer gespecialiseerde professionals, dan moet het inhuren van verpleegkundigen in het voordeel zijn van degenen die een grotere technische opleiding hebben. In dit geval kunnen verschillende items worden geanalyseerd.

Postgraduatie, buitenschoolse cursussen, deelname aan seminars en congressen, samenwerking in academische tijdschriften en vrijwilligerswerk zijn enkele van de punten. Bekijk de vacatures die momenteel open staan, ideaal als voorbeeld.