Nationale carriere check
Image default
Zakelijk

Waarom een EKH certificaat essentieel is voor jouw bedrijf

In sectoren waar het hijsen en heffen van lasten een rol speelt, staat veiligheid voorop. Het EKH certificaat (Erkende Keurbedrijven Hijs- en Hefmiddelen) garandeert dat de veiligheidsnormen worden nageleefd en dat het materieel voldoet aan de strengste eisen. Het verkrijgen van dit certificaat is niet alleen een bewijs van conformiteit, maar ook een essentiële stap in het beschermen van medewerkers en het verzekeren van bedrijfscontinuïteit.

Voordelen van het EKH certificaat

Het hebben van een EKH certificaat brengt verschillende voordelen met zich mee. Ten eerste zorgt het voor een verhoogd veiligheidsniveau binnen je organisatie. Apparatuur die regelmatig wordt geïnspecteerd en onderhouden volgens de EKH-richtlijnen, heeft een lager risico op storingen en ongelukken. Dit niet alleen verhoogt de veiligheid van de werknemers, maar verbetert ook de operationele efficiëntie en vermindert onvoorziene uitvaltijd.

Daarnaast verbetert het certificaat de geloofwaardigheid van je bedrijf. Klanten en partners zien dat je investeert in veiligheid en kwaliteit, wat kan helpen bij het winnen van nieuwe opdrachten en het verstevigen van bestaande relaties. Bovendien vereisen sommige industrieën en verzekeraars dat hun leveranciers een dergelijk certificaat bezitten, waardoor het een onmisbare asset wordt voor het uitvoeren van bepaalde bedrijfsactiviteiten.

Hoe kun je een EKH certificaat verkrijgen?

Het proces om een EKH certificaat te verkrijgen omvat een grondige inspectie en keuring van alle hijs- en hefmiddelen binnen je bedrijf. Erkende keurbedrijven voeren deze keuringen uit, waarbij ze letten op de staat van het materieel en de naleving van de geldende veiligheidsnormen. Na goedkeuring ontvang je het certificaat dat aantoont dat je materieel veilig is voor gebruik en voldoet aan de wettelijke vereisten.

Door te kiezen voor het EKH certificaat, toon je aan dat je bedrijf waarde hecht aan professionaliteit, veiligheid en kwaliteit. Het is een investering die niet alleen de veiligheid verbetert, maar ook bijdraagt aan de algehele professionalisering van je organisatie. Met dit certificaat ben je klaar om je bedrijf naar een hoger niveau te tillen, met de zekerheid dat je hijs- en hefmiddelen aan alle vereisten voldoen.