Nationale carriere check
Image default
Bedrijven

Beroepen met civiele techniek opleiding

Wil je civiele techniek gaan studeren? Dat is een goede keuze! Met civiele techniek opleiding kun je namelijk veel banen vinden. De civiele techniek is namelijk zeer breed, waardoor er voor iedereen wel een geschikte civiel techniek vacature te vinden is. Bovendien krijg je met civiele techniek opleiding de juiste vakken aangeboden om aan de slag te kunnen als civieltechnicus.

Wat is civiel techniek?

Civiele techniek is een beroep dat steeds vaker wordt ingevuld door jonge mensen. Dit komt omdat civiele technicus een belangrijk beroep is in de maatschappij. Als civieltechnicus ben je namelijk verantwoordelijk voor het onderhoud van gebouwen, bruggen en wegen. Civiele technici zijn dan ook cruciaal in de infrastructuur van Nederland. Zonder civiele technici zou er veel minder veiligheid zijn in ons land!

Civiele technicus is dus een zeer belangrijk beroep. Civiele technici worden steeds vaker opgeleid, omdat het beroep steeds meer wordt ingevuld door jonge mensen. civiele technicus is een beroep dat veel toekomst heeft! Als civieltechnicus kun je namelijk werken aan de infrastructuur van Nederland. civiele technici zijn dan ook cruciaal in de maatschappij!

Welke beroepen zijn er in civiele techniek?

Civiele technici kunnen werken als civieltechnicus, maar ook als ingenieur of architect. Civiele technici zijn dan ook zeer gewild in de bouwsector! Ze kunnen namelijk werken aan gebouwen, bruggen en wegen. Als ingenieur ben je veel bezig met het ontwerpen van gebouwen, bruggen en wegen. civiele technici kunnen ook werken als projectleider of uitvoerder. civiele technici zijn dan ook zeer gewild in de bouwsector!

Als projectleider binnen civiele techniek ben je verantwoordelijk voor het correct uitvoeren van projecten. Civiele technici kunnen dus werken als civieltechnicus, ingenieur, architect of projectleider. Door de vele keuzes op dit gebied kiezen dan ook veel mensen voor dit vak. Er is veel doorgroeimogelijkheid en er zijn veel ingenieursbureaus die nieuwe ingenieurs nodig hebben. Neem een kijkje bij Maters en de Koning voor meer vacatures!