Nationale carriere check
Image default
Energie

Btw-zonnepanelen terugvragen voor particulieren

Verschillende situaties betekenen verschillende manieren voor je btw teruggaaf ​​zonnepaneel. Bent u zelfstandige of een eenmanszaak, dan is er een bepaalde procedure bij het terugvragen van uw btw. Als u ondertussen behoort tot die particulieren die btw willen terugvragen, moet u weten dat er ook specifieke procedures zijn die u moet volgen. Evenzo moet u ervoor zorgen dat u met succes aan de eisen of voorwaarden voor de btw-teruggaaf voldoet. De belangrijkste eis komt neer op facturering. Op de factuur van de zonnepanelen en op het energiecontract van uw energiebedrijf dient uw naam te staan. Ook als u investeert in zonnepanelen kunt u binnen zes maanden van het jaar uw btw terugkrijgen.

 

In drie stappen uw btw-teruggave voor zonnepanelen aanvragen

Als particulier moet u weten dat er drie stappen zijn om uw btw voor de zonnepanelen terug te vorderen. Het eerste dat u hoeft te doen, is het formulier Verklaring Zonnepaneelhouders invullen. Het is een essentieel formulier waarmee u zich kunt aanmelden als ondernemer of ondernemer. Als u uw btw-teruggaaf op een later tijdstip wilt hebben, heeft u dit formulier nodig. U dient zich als ondernemer aan te melden aangezien u een deel van de elektriciteit aan het energiebedrijf levert en deze niet doelbewust voor eigen gebruik heeft. Het volgende dat u moet doen, is uw rekeningnummer opgeven. U moet uw rekeningnummer doorgeven om uw btw-teruggaaf te krijgen. De laatste stap is het invullen van uw btw-aangifte. U dient uw belastingaangifte in en ontvangt binnenkort persoonlijk een aangiftepost. Als u de papieren aangifte niet ontvangt, dient u de digitale aangifte in. De aangifte is een belangrijk aspect bij het indienen van uw btw-aangifte.

 

Hoe vult u de btw-aangifte in?

U kunt de aangifte voor uw btw-aangifte invullen door ervoor te zorgen dat u over voldoende informatie beschikt. De eerste informatie of detail waarover u moet beschikken is uw factuur voor de plaatsing en aankoop van de zonnepanelen. Het is niet verplicht om de factuur samen met de aangifte mee te sturen, maar voor validatie kunt u deze wel bewaren. De tweede informatie is de maximale opwekking van uw zonnepanelen in Wattpiek. Maar je moet ook kijken wat voor soort zonnepanelen je hebt. Heeft u niet-geïntegreerde of geïntegreerde zonnepanelen? Voor de niet-geïntegreerde zonnepanelen kunt u honderd procent btw terugkrijgen. Bovendien is voor de geïntegreerde zonnepanelen de btw-teruggave beperkt. U kunt slechts een derde van de btw terugvragen. U heeft bijvoorbeeld geïntegreerde zonnepanelen ter waarde van € 1.500,-. U kunt daarom € 500 aan restitutie aanvragen.