Nationale carriere check
Image default
Onderwijs

Creatieve invulling van sport

Fysiek aan de slag met kunst

Bij kunst en cultuur denk je misschien eerst aan toneelstukken met monologen, musea vol prachtige kunst die je in stilte bekijkt, of literaire voordrachten. Dit zijn invullingen die je misschien niet zo 1, 2, 3 kunt linken aan jouw leerlingen en hun interesses: begrijpelijk! Gelukkig is kunst nog veel meer dan dit en hoeft het niet allemaal zo serieus of formeel te zijn. Kleinkunstig en Grote Broer vinden het belangrijk om de leerlingen uit te dagen en te stimuleren en een goed voorbeeld hiervan zijn onze dans workshops. Samen met een professionele danser gaan de leerlingen dan aan de slag.

In beweging op muziek

De dans workshops zijn gevuld vol met goede muziek, veel enthousiasme, ritme gevoel en lekker veel energie! Onze workshopdocenten zijn professionals uit het kunst en cultuurveld en zijn naast docent dus ook professioneel danser. Dansen is een heel mooie manier om met de hele klas aan de slag te gaan en je onder te dompelen in deze kunstvorm. Omdat het zo actief en fysiek is kunnen de leerlingen er hun energie goed in kwijt en door de leuke muziek en het aanstekelijke enthousiasme van de workshopdocent is deze invulling van cultuureducatie vaak een groot succes. Het ritme gevoel en de motoriek van de leerlingen wordt door deze workshop verbeterd, maar daarnaast ook het samenwerken met elkaar: een goede show zet je namelijk samen op – niet in je eentje.

Perfect in een cultuurdag

Tijdens een cultuurdag van Kleinkunstig kan je een gevarieerd programma samenstellen met allerlei workshops en misschien zelfs wel een voorstelling. De ervaring leert ons dat een energieke dans workshop hier altijd perfect in past. De leerlingen volgen meerdere workshops op één dag en door alle nieuwe indrukken en concentratie die daarbij komt kijken is het heerlijk om eventjes uit je hoofd en in je lichaam te gaan. Daar kan een van onze vele dans workshops voor zorgen. Of het nu moderne dans of hip hop is, de leerlingen gaan fysiek aan de slag onder begeleiding van de workshopdocent.

https://wwww.kleinkunstig.nl