Nationale carriere check
Image default
Onderwijs

Techlab voor de Jaarafsluiting

Techlab voor de Jaarafsluiting

De leerlingen van uw basisschool beginnen weer rustig toe te leven naar dat ene moment, de jaarafsluiting. Voor de leerlingen is de jaarafsluiting iets magisch, een leuke dag die in kaart staat voor de start van de zomervakantie. Het kan praktisch niet beter voor de kids, toch hebben zij afgelopen jaar geen leuke jaarafsluiting gehad. Het was even afwachten maar een jaarafsluiting zoals we deze graag zien kan dit jaar waarschijnlijk plaatsvinden. En dan volgt gelijk de vraag; wat gaan we doen voor de jaarafsluiting? 

Kinderen verdienen het om plezier te hebben tijdens de jaarafsluiting, maar dat betekend zeker niet dat er niet geleerd kan worden. Een gave activiteit om te organiseren voor een jaarafsluiting is het Techlab, georganiseerd door Nieuwe Makers. Het Techlab staat in het teken van maakonderwijs, leren door je handen te gebruiken. Dingen uit elkaar halen en ze weer in elkaar zetten, knutselen en robots bouwen. De leerlingen van uw basisschool krijgen de rest van hun leven te maken met techniek en technologie, met het Techlab leert u ze kennismaken met de techniek van nu. 

Maakonderwijs

Maakonderwijs wordt steeds vaker besproken, en dat is maar goed ook! Zoals we net als zeiden staat maakonderwijs in het teken van leren met je handen, leren door te doen. De leerlingen van tegenwoordig krijgen steeds meer informatie om te verwerken en werken steeds minder met hun handen. Dat is erg zonde, het is namelijk duidelijk dat veel werken met je handen op een jonge leeftijd alleen maar positieve effecten heeft op je ontwikkeling. 

Nieuwe Makers staat daarom voor het Maakonderwijs en heeft een breed aanbod met workshops die zich hier op richten. Neem daarom vandaag nog contact op met Nieuwe Makers, zij vertellen u graag meer over wat zij voor uw basisschool kunnen betekenen. Tot dan!

https://nieuwemakers.nl