Nationale carriere check
Image default
Vakantie

Eventjes uit de hectiek

Een leuk lang weekend naar Praag is het perfecte uitje om even tot rust te komen. We leven in een hectische wereld waarin veel van ons verwacht wordt qua school en werk. Als je in je examenjaar zit, is Praag een ontzettend leuke plek om heen te gaan voor je examenreis. Wellicht ben je toe aan wat tijd met je geliefde samen. Wanneer je er dan een lang weekend tussenuit gaat kan je weer echt tijd aan elkaar spenderen. Soms is het even nodig om uit de drukte te stappen en weer heel bewust met elkaar bezig te zijn, zodat je er hierna weer tegenaan kan samen.

Voor wie is Praag leuk?

Praag is een stad waar iedereen het naar zijn zin kan hebben. Het is leuk om heen te gaan als stel. Je kan er dan een romantisch weekend van maken door bijvoorbeeld lekker uit eten te gaan, een luxe hotel te boeken of te varen door kanalen. Het is ook leuk om een lang weekend naar Praag te gaan met vriendinnen. Dan kan je terrasjes pakken, een wijnproeverij doen of lekker shoppen. Ten slotte is het ook gaaf om met je collega’s naar Praag te gaan, bijvoorbeeld als bedrijfsuitje. Je kan dan de stad verkennen en ondertussen veel met elkaar bespreken.

Historie in Praag

Ik noemde net al een paar dingen die je kan doen in Praag, maar dit is niet het enige wat Praag te bieden heeft. Praag zit namelijk vol met historische pareltjes. Als je een beetje van geschiedenis houdt, of in ieder geval van oude gebouwen of mooie monumenten, dan ga je hier je ogen uitkijken. Praag heeft ontzettend veel mooie historische gebouwen, zoals bruggen, kastelen, kerken en kathedralen. In veel van deze gebouwen mag je gratis of voor een kleine vergoeding naar binnen. Houdt er rekening mee dat er wel bepaalde regels gelden en dat je dus niet zomaar op elke plek foto’s kan maken. Al snap ik dat je dit niet wil missen voor in je fotoboek!