Nationale carriere check
Image default
Woningen

Hoe kom je van een verstopt riool af?

Hoe kom je van een verstopt riool af?

 

 

Image Source: Unsplash‍

Het meest voorkomende probleem met een riool is een verstopping. Verstoppingen worden veroorzaakt door van alles, van haar tot vet tot toiletpapier; de oorzaak maakt niet uit, zolang het maar iets is wat niet in een leiding thuishoort. Het probleem is dat als er niets aan gedaan wordt, de verstopping uiteindelijk druk opbouwt waardoor uw leidingen scheuren of gaan lekken. Als u een verstopte afvoer in uw huis heeft, zijn er bepaalde stappen die u kunt nemen om deze handmatig te ontstoppen. Verstoppingen en haren kunnen bijvoorbeeld worden verwijderd met wat elleboogvet en eenvoudig gereedschap. Verder hebben we enkele tips om van een verstopte afvoer af te komen zonder de professionals in te schakelen voor riool ontstoppen Zoetermeer.

 

Wat veroorzaakt een verstopt riool?

De meest voorkomende oorzaken van een verstopte afvoer zijn haar, puin, vuil en vet. Haar kan zich ophopen in de afvoer door veelvuldig wassen, huisdieren met een overmatige vacht of zelfs schurft bij wilde dieren. Haren hopen zich ook op tegen de wanden van uw leidingen, vooral onder gootstenen en in hoeken. Er zijn ook verschillende soorten vet die zich ophopen in leidingen en een verstopping veroorzaken, zoals canolaolie, sojaolie en dierlijk vet. Er zijn nog andere, minder vaak voorkomende oorzaken van een verstopte afvoer, maar die komen niet zo vaak voor als de bovengenoemde. Als een bepaalde verstopping echter niet door een van de bovenstaande oorzaken lijkt te worden veroorzaakt, raden wij u aan een professionele loodgieter te bellen.

 

Riool ontstoppen Zoetermeer met behulp van Turbidimetrische Testen

Om te bepalen of uw afvoer al dan niet verstopt is, wordt een elektrische troebelheidsmeter gebruikt. Dit apparaat kan vaststellen of er enige vorm van verstopping in uw leidingen zit. Een troebelheidsmeter meet de hoeveelheid zwevende stoffen in een watermonster. Is het gehalte hoger dan de meetgrens van de troebelheidsmeter, dan is er ergens een verstopping. De elektrische troebelheidsmeter is een van de meest gebruikte instrumenten door riooltechnici. De elektrische troebelheidsmeter kan worden gebruikt om problemen met de rioolleiding op te sporen, zoals verstoppingen, lekkages en de toestand van de buis. Als de troebelheidsmeter wordt gebruikt om de rioolleiding te testen, dan bepaalt hij of er een verstopping in de leiding zit of niet. Toont de meter geen troebelheid, dan is de leiding schoon. Is er wel troebelheid, dan is er ergens een verstopping.

 

Gebruik afvoeropener om verstopte leidingen te repareren nadat test verstopping aantoont

Leidingopeners zijn erg handig bij het schoonmaken van verstopte leidingen. Het beste eraan is dat er geen elektriciteit voor nodig is. Voor dit, moet u het draadgaas in wat chemische stof laten weken die helpt zich te ontdoen van de minerale opbouw in de pijpen. Vervolgens neemt u het gaas en duwt u het door de afvoer. Als het gaas vast komt te zitten in de buis, zal het de minerale afzetting afbreken en uw afvoer ontstoppen. Dit is geen erg effectieve methode voor het verwijderen van grote hoeveelheden minerale afzettingen, dus u moet het proces verschillende keren herhalen, waarbij het gaas bij elke passage meer vast komt te zitten. Het gaas moet ten minste 3/4 van de pijp worden geplaatst, zodat u de binnenbekleding van de afvoer niet scheurt. U kunt het gaas ook aan de buitenkant van de pijp plaatsen om eventuele afzettingen op de wand af te breken.

 

Tips voor het verwijderen van vallende stenen in riolen.

Allereerst suggereren we niet dat u stenen in uw riool laat vallen. Maar we hebben het over de situatie waarin sommige stenen vast komen te zitten in de rioolleiding en u ze moet ontstoppen. Dit is een vrij algemeen probleem dat u gemakkelijk kunt oplossen. Eerst moet u uitzoeken waar de stenen precies vast komen te zitten. Vervolgens moet u een tang nemen en deze gebruiken om de stenen uit het riool te trekken. Als u deze voorzorgsmaatregelen niet neemt, kunnen de stenen de bekleding in de leidingen beschadigen, waardoor deze verstopt raken. Wanneer dit gebeurt, moet u een beroep doen op een vakman die een serieuzere methode kan gebruiken om uw rioolleidingen te ontstoppen.

 

Houd de tank droog en onderhoud de riolering.

Het belangrijkste wat u kunt doen om uw rioolleidingen gezond te houden is het schoonhouden van de tank. De tank bevindt zich aan het einde van de rioolleiding waar het rioolwater wordt opgeslagen. De tank moet minstens één keer per week worden schoongemaakt. Dit kan handmatig of met een slang. Als de tank niet wordt schoongemaakt, wordt het rioolwater erin ijzig en slijmerig, waardoor de leidingen verstopt raken. Bovendien moet het gebied rond de rioolleiding schoon worden gehouden. Vegetatie en afval rond de leiding moeten minstens een meter van de leiding verwijderd blijven. Als uw gras hoger is dan een meter, moet het worden teruggesnoeid. Het gebied rond uw huis mag ook geen overmatige plassen of water op de grond hebben.

 

Laatste woorden

Hopelijk weet u nu wat de oorzaak is van een verstopte afvoer en hoe u deze kunt ontstoppen als u een verstopping heeft. Het is ook belangrijk om te onthouden dat je nooit iets in de afvoer moet gieten, zelfs als het er niet uitziet alsof het een probleem kan zijn. Als u een verstopping heeft, mag u niets door het toilet spoelen. Met deze tips kunt u uw rioolbuis schoonmaken en uw huis veilig en vrij van rioolverstoppingen houden. Als uw leidingen verstopt raken, bel dan een professionele loodgieter om ze schoon te maken. Deze procedures zijn nodig om te voorkomen dat het riool in uw huis verstopt raakt.

https://mctommes.nl/het-ergste-noodgeval-voor-het-opruimen-van-rioleringen-waarmee-u-te-maken-kunt-krijgen/