Nationale carriere check
Image default
Bedrijven

Voordelen van LED-verlichting

Een van de nieuwste uitvindingen is de Light Emitting Diode (LED), die tegenwoordig veel wordt gebruikt. Het is vrijwel onmogelijk om het brede scala aan toepassingen van deze magische gloeilampen niet op te merken, van uw mobiele telefoon tot grote reclameborden. Als gevolg van enkele opmerkelijke eigenschappen blijven hun populariteit en toepassingen vandaag de dag snel groeien. In het bijzonder verbruiken LED’s zeer weinig stroom en zijn ze klein van formaat. Als u overweegt uw huis te verbouwen, kunt u investeren in de ledpaneelgroothandel en al uw gloeilampen vervangen.

LED-dimfuncties

LED’s kunnen op vrijwel elk vermogensniveau worden gebruikt. Opgemerkt moet worden dat LED-dimmen apparatuur vereist die specifiek is voor LED-technologie (dat wil zeggen, het kan niet worden gebruikt voor gloeilampen of andere soorten traditionele verlichting). LED’s worden efficiënter naarmate het vermogen wordt verminderd wanneer ze op minder dan vol vermogen worden gebruikt. Hierdoor hebben leds een langere levensduur. Vergeleken met technologieën zoals metaalhalogenide, dat aan efficiëntie inboet bij een lager vermogen en vaak niet kan worden gedimd, zijn geen van deze voordelen aanwezig.

Verschil tussen LED en anderen

LED’s zijn heel anders dan gloeilampen en CFL’s. Er zijn fundamentele verschillen op te merken. LED’s zijn klein, kunnen licht uitstralen in een spectrum van kleuren en zijn zo groot als een pepertje. LED spots worden soms gemengd met rode, groene en blauwe LED’s bij het maken van wit licht. In tegenstelling tot reflectoren en diffusors die licht opvangen, stralen LED’s licht uit in een specifieke richting. Dankzij deze eigenschap zijn LED’s efficiënter voor veel toepassingen, zoals taakverlichting en inbouw downlights. Bij andere soorten verlichting moet het licht worden gereflecteerd om de gewenste richting te bereiken, en meer dan de helft ervan zal het misschien nooit verlaten. Warmte is bij leds nauwelijks een probleem. CFL’s geven ongeveer 80% van hun energie af als warmte in plaats van 90% voor gloeilampen. LED-verlichting gaat doorgaans veel langer mee dan andere soorten verlichting. Led-lampen gaan 3 tot 5 keer zo lang mee in vergelijking met spaarlampen en gloeilampen.

Functies voor energie-efficiëntie

Het stroomverbruik voor LED’s is over het algemeen erg laag. Bij het vergelijken van de energie-efficiëntie moet rekening worden gehouden met het lichtrendement of de nuttige lumenwaarde van een verlichtingsoplossing. De lichtintensiteit van een lamp wordt bepaald door het energieverbruik (watt). Volgens onze ervaring kan het achteraf uitrusten van de verlichting van een faciliteit met LED’s de energie-efficiëntie met 60-75% verhogen. De besparing kan oplopen tot meer dan 90%, afhankelijk van de installatie van LED’s en de bestaande verlichting.