Nationale carriere check
Image default
Electronica en Computers

Waarvoor kun je de beste NAS server gebruiken?

Waarvoor kun je de beste NAS server gebruiken?

Met de Beste nas server kun je thuis jouw eigen netwerk beginnen, maar natuurlijk kun je dit ook zakelijk doen. Vaak wordt hij gebruikt zodat medewerkers op een lokaal punt alle bestanden kunnen opslaan, maar ook raadplegen. Daarnaast kun je zo ook de activiteiten van gebruikers beter in de gaten houden. Ook is het ideaal om altijd over de juiste Windows of Linux versie te beschikken. Dit omdat je vanaf afstand ervoor kunt zorgen dat alle computers die inloggen op het systeem daarover beschikken. 

Medewerkers zijn dus geen tijd meer kwijt aan het updaten van de PC omdat dit rechtstreeks op de server gebeurd. Dit zorgt er ook weer voor dat in een klap alle systemen up to date zijn. Daarnaast kun je verschillende gebruikers maken met ieder hun eigen stukje opslag. Natuurlijk kun je ook bepalen welke software zij kunnen gebruiken en/of ze ook rechten krijgen om nieuwe software te installeren. Het is zeker een aanrader om hem aan te sluiten op een LAN verbinding. Dit werkt vele malen sneller als WIFI. Echter als hij dichtbij de router staat dan is WIFI ook een optie.

Wat zijn de eisen?

We krijgen bij 5top vaak de vraag wat de eisen zijn van een NAS server. Hij moet natuurlijk razendsnel werken voor alle medewerkers binnen het bedrijf. Je hebt dus voldoende werkgeheugen nodig, maar ook een snelle processor. Afhankelijk van de grootte van je bedrijf bepaal je net als bij een computer hoeveel opslag je nodig gaat hebben. De meeste servers beschikken over sloten waar je op een later moment extra opslag in kunt stoppen. In de meeste gevallen deel je 1 schijf in voor meerdere gebruikers. Als zij tekort komen kun je ook dit weer uitbreiden, maar dan is er niet altijd een nieuwe schijf nodig. Tevens is het ook aan te raden om veel digitaal via de cloud te doen. Voor een paar euro per maand heb je best veel opslagcapaciteit.