Nationale carriere check
Image default
Woning en Tuin

Wat zijn kunststof kozijnen precies?

kunststof of PVCu is een vorm van plastic en staat voor ongeplasticeerd polyvinylchloride. Het staat ook bekend als hard PVC vanwege het feit dat het hard en niet flexibel is. Het is een resistent van PVC dat vaak wordt gebruikt voor leidingwerk en raamkozijnen.

 

Waarom zijn kunststof kozijnen een goed materiaal voor raamkozijnen?

Het is bewezen dat kunststof uitstekende prestaties en duurzaamheid biedt, het gaat lang mee en vereist zeer weinig onderhoud, waardoor het het perfecte materiaal voor uw ramen is. Het staat ook bekend om zijn thermische efficiëntie, geluidsisolatie en grote prijs-kwaliteitverhouding. Voor grotere framedelen gebruiken we een verzinkt stalen wapening om de sterkte en duurzaamheid te verbeteren. Met kunststof kozijnen kunt u er zeker van zijn dat zelfs in de zwaarste weersomstandigheden uw ramen niet kromtrekken, rotten of roesten vanwege de kwaliteit en aard van het kunststof.

 

Wat zijn de voordelen van het gebruik van uPVC voor raamkozijnen?

Kunststof heeft veel voordelen waardoor het het perfecte materiaal is voor raamkozijnen. Het staat erom bekend het hoogste niveau van thermisch comfort te bieden en daarnaast extreem duurzaam en langdurig te zijn.

Lage kosten

kunststof is doorgaans aanzienlijk goedkoper dan aluminium en hout en biedt meer voordelen. De kosten kunnen variëren, afhankelijk van de kwaliteit en kenmerken van de ramen, maar u kunt een veel goedkopere prijs verwachten door kunststof kozijnen te kiezen.

Weinig onderhoud

Het materiaal is zo populair omdat het zeer weinig onderhoud vereist. Behalve een paar keer per jaar schoonmaken in en rond de kozijnen, kunt u uw ramen zelf laten verzorgen. In tegenstelling tot hout zult u geen tekenen van verrotting of weersinvloeden zien vanwege de extreem duurzame aard van het materiaal. Kunststof is ook uitstekend in het leveren van geluidsisolatie en studies tonen aan dat het geluid van buitenaf met maar liefst 70% kan verminderen.

 

Geweldige prestaties

De kunststof kozijnen zijn extreem energiezuinig, dus het installeren ervan kan echt helpen om de verwarmingskosten te verlagen en uw woning lekker warm te houden. Vanwege de veerkracht, sterkte en robuustheid is kunststof ook zeer betrouwbaar als het gaat om uw huisbeveiliging

 

Veiligheid

Kunstof is een veelgebruikt materiaal dat door verschillende overheidsinstanties en organisaties wordt aanbevolen voor raamkozijnen. De PVC-ramen en -deuren worden geleverd met een reeks indrukwekkende accreditaties en onderscheidingen, waaronder verschillende keurmerken, die strenge kwaliteitscontroletests hebben ondergaan. De uPVC-frames worden vervaardigd in ultramoderne fabrieken, geproduceerd volgens de hoogste standaard om ervoor te zorgen dat er absoluut geen gevaar is voor uw huis.