Nationale carriere check
Image default
Mode en Kleding

Welke sandaal heb jij nodig?

Sandalen geven je het comfort van blote voeten en het vertrouwen van een beetje bescherming. Sandalen waren vroeger voorbehouden voor een vuurtje na de wandeling en luie stranddagen, maar ze hebben nu een reputatie opgebouwd als veelzijdig schoeisel dat net zo goed geschikt is voor zware wandelingen als voor kantoor en het naar beneden klauteren van steile rotswanden op zoek naar de volgende pauze.

SOORTEN: De belangrijkste factor bij het kiezen van een sandaal is activiteit. Ga je over bergpassen klauteren? Rivieren bevaren? Lekker luieren in het kamp? Wat je activiteit ook is, er is altijd een sandaal die erbij past.

Slippers: Als je je gedeisd wilt houden, kunt u het beste kiezen voor een standaard paar slippers of teenslippers. Een paar is in een paar seconden aan en uit te trekken, gemakkelijk in te pakken en weegt weinig. In termen van comfort, zijn lederen teenslippers moeilijk te verslaan na wat inlopen maar ze kunnen glad worden als ze nat zijn. Rubberen zolen zijn qua comfort niet te vergelijken, maar zijn wel praktischer.

WANDELEN: sandalen die groot genoeg zijn, vereisen wat riempjes voor de veiligheid. Teva en Chaco zijn de meest voorkomende technische wandel- of trekking sandalen. In tegenstelling tot slippers hebben wandelsandalen bandjes die rond de hiel lopen en meestal een gesp hebben voor een goede pasvorm op elk type terrein. Meestal uitgerust met een meer robuuste, wandelen-schoen-stijl buitenzool, zoals Vibram rubber. Wandelsandalen hebben ook een stijvere tussenzool die moeilijke taken zoals klauteren of de lancering van kano’s veiliger maakt. De teen van wandelsandalen is meestal steviger en sommige mensen geven de voorkeur aan een halve maat groter voor een grotere buffer tussen hun kleine varkentjes en obstakels. De “Hiking” stijl sandaal is op grote schaal overgenomen door kajakkers en rafters na jaren van het verliezen van teenslippers in stroomversnellingen en het verdraaien van enkels tijdens overdragingen.