Nationale carriere check
Image default
Banen en opleidingen

6 populaire banen en vacatures in de ouderenzorg

Je hebt ongetwijfeld gehoord dat Nederlanders steeds langer leven. Maar heb je erover nagedacht hoe je je carrière zou kunnen aanpassen om persoonlijk te profiteren van de levensduurtrend?

De behoeften van ouder wordende boomers en hun ouders zorgen voor een verscheidenheid aan banen. En je kunt aansluiten bij deze carrières zonder tonnen geld of jaren in een klaslokaal uit te geven om je erop voor te bereiden. Bekijk de meest populaire banen en vacatures in de ouderenzorg:

 

6 banen voor oudere volwassenen

Hier zijn zes banen voor het verzorgen van ouderen van 60, 70, 80 en ouder die je zou kunnen overwegen voor je volgende carrièrestap. Voor de meeste van hen kun je vacatures vinden op online vacaturesites zoals Indeed.com.

 

1. Senior Zorgmanager

Heb jij de gaven van organiseren, plannen en medeleven? Senior zorgmanagers zijn gespecialiseerd in het helpen van oudere volwassenen en hun gezinnen bij het verkleinen van een huis en verhuizing. Ze helpen klanten niet alleen om bezittingen te verhuizen, maar gaan ook om met het emotionele trauma (en soms drama) van verhuizen en inkrimpen.

De meeste senior verhuismanagers rekenen per uur of per project.

 

2. Verzorgende IG of verpleegkundige

Dit behoren tot de snelst groeiende banen voor oudere volwassenen. Hoewel er geen formele opleiding vereist is voor de functies, hebben veel werkgevers enige training en/of referenties nodig, evenals een criminele achtergrondcontrole.

 

3. Wijkverpleegkundige

Dit type professional richt zich voornamelijk op oudere, onafhankelijke volwassenen die dagopvangprogramma’s bijwonen en die mogelijk hulp nodig hebben bij activiteiten van het dagelijks leven, zoals naar het toilet gaan, aankleden, verzorging, eten en bewegen. Ze kunnen ook helpen bij het opzetten van evenementen en deelnemen aan muzikale en ambachtelijke activiteiten.

 

4. Huishoudelijke hulp

Wil je iemand in huis helpen? Een senior helper is een metgezel die kan zorgen voor niet-medische behoeften in iemands huis, zoals koken, wassen en licht huishoudelijk werk. Deze persoon kan ook helpen met boodschappen, medicatieherinneringen, aankleden en baden en klanten naar afspraken brengen.

 

5. Gezondheidszorg/Patiëntadvocaat

Vaak is dit soort advocaat een verpleegkundige of maatschappelijk werker. Het werk draait helemaal om het helpen van een oudere volwassene om door het doolhof van de gezondheidszorg te manoeuvreren. Advocaten in de gezondheidszorg/patiënten kunnen helpen bij het indienen van verzekeringsclaims, het verkrijgen van recepten, het regelen van vervoer en het interpreteren van zorgplannen.

Er zijn geen licenties vereist, maar er zijn legitimatieprogramma’s beschikbaar.

 

6. Recreatief therapeut

Deze professional plant, leidt en coördineert op recreatie gebaseerde behandelprogramma’s voor mensen met een handicap, blessure of ziekte. Recreatieve therapeuten werken vaak in ziekenhuizen, verpleeghuizen en woonzorgcentra; ze betrekken deelnemers bij zaken als kunst en kunstnijverheid, spelletjes, muziek en uitstapjes om het fysieke, sociale en emotionele welzijn te helpen behouden of verbeteren.

https://talentvoorzorgaccent.nl/