Chip Tuning – Heres wat je moet weten

Motorchip Tuning is een populaire manier om meer kracht uit je voertuig te krijgen. Het is een vrij kleine upgrade die snel kan veranderen hoe uw motor werkt. Maar die toegevoegde stroom kunnen ook de motoronderdelen langs de normale veiligheidslimieten duwen. Voordat u een chip begint met het afstemmen van uw motor, is het belangrijk om te weten of het een goed idee is.

  

Chip Tuning wordt gedaan door een of meer motorcomponenten met aangepaste componenten te vervangen. Meestal omvat dit een nieuwe cilinderkop, een nieuwe oliepan of een herleidelijke en cateringbaan. Het doel is om de blokkeringstijd te verkorten (tijd die de motor moet worden gestart) door één component of verschillende componenten aan te passen. Hierdoor kunnen chip-tuners kleine veranderingen aanbrengen die een groot effect hebben op de manier waarop een motor werkt.

Dus wat maakt een goede chip?

 

Er zijn drie verschillende categorieën chiptuning. Ten eerste heb je aandelenmotoren. Ze rennen beter en kunnen worden aangepast met verschillende timing-systemen, luchtfilters, inlaatsystemen, enz. Ten tweede heb je prestatiemotoren, die typisch verschillende inlaatstadia, prestatiekameringen, diepere demper, een re-jan-systeem hebben, enzovoort.

 

Ten slotte zijn er hybride motoren. Deze zijn speciaal gemaakt voor chiptuning. Ze hebben een hogere verbrandingsdrukken en een groter brandstofverbruik dan aandelenauto’s. Ze hebben echter een lagere output en hogere brandstofbranders.

Ze hebben ook veel onderhoud nodig, maar ze kunnen meer kracht uitbrengen.

 

Voordat u aan de slag bent met motorchiptuning, moet u een basiskennis hebben van hoe ontstekingstiming en bougies werken. In de ontstekingstijding trekt de distributieriem op of duwt zich op de bougie tijdens de inlaatslag. Hoe hoger de compressiesnelheid en slagbreedte, hoe moeilijker het is voor de bougie die moet worden ontstoken. Met bougie ontbrandering, hoe hoger de compressiesnelheid en slagbreedte, hoe harder het is voor de bougie om te ontstoken. Bougie-sizing is te vinden op internet of van uw lokale automatische onderdelendealer. Enkele voorbeelden van bougische maten zijn klein titanium, blauw staal, koper en koolstof.

 

Chip Tuning is een zeer gespecialiseerde kunst die veel werk en testen heeft om je voertuig te perfectioneren. Het kan een behoorlijke lucratieve carrière worden, maar zoals een ander beroep, moet je je spullen kennen en oefenen voordat je het goed kunt doen. Als u geïnteresseerd bent om een professionele chip-tuner te worden, moet u een goede bron vinden, zoals internet en dan wat training. Als je je huiswerk doet, kun je een PRO in slechts een jaar worden.

Klik hier voor meer informatie Chipperformance.nl