Nationale carriere check
Image default
Aanbiedingen

Het geheim voor een goede nachtrust

Waarom we in het donker slapen

Duisternis is de sleutel om ons lichaam op het juiste waak-slaap schema te houden en onze slaapkamers zijn allesbehalve donker. We hebben blauw licht van onze telefoons dat in ons gezicht schijnt en jaloezieën die het felle straatlicht buiten niet tegenhouden.

Telefoon gebruiken in het donker

Duisternis signaleert een afgifte van melatonine – de chemische stof in de hersenen die ons slaperig maakt. Al dat licht ’s nachts kan het hele systeem overhoopgooien en leiden tot slaapverlies en chronische gezondheidsproblemen. Het is belangrijk om geleidelijk de hoeveelheid licht om je heen te verminderen als je bedtijd nadert en het donker te houden als je slaapt. Heb je moeite met slapen, dan kan duisternis echt helpen! Hebben we je al overtuigd?

Breng volledige duisternis in je slaapkamer

Verduisterende gordijnen houden tonnen licht tegen, maar ze hebben altijd kleine lichtspleten waardoor de gordijnen omhoog en omlaag kunnen zonder je raam te schrapen. Dit is voor de meeste mensen prima, maar als je een nachtploeg bent die overdag slaapt – kan dat kleine beetje licht tussen jou en de slaap die je nodig hebt staan.

Een manier om dit probleem te verslaan is om gordijnen over rolgordijnen te leggen, maar dit kan prijzig en omvangrijk zijn op je raam. Bovendien ben je nog steeds niet zeker dat je alle licht tegenhoudt. We hebben een meer voordelige oplossing die het licht dat van de zijkanten van de gordijnen komt tegenhoudt en je de hotel-kwaliteit slaap geeft die je zoekt.

Gebruik lichtblokkers

Lichtblokkers zijn een L-vormig stuk plastic dat voor of achter je raambekleding geplaatst kan worden om het deel van het raam dat niet bedekt is te blokkeren. Installatie kan niet eenvoudiger. Lichtblokkers zijn er in allerlei lengtes die je met een keukenschaar of een ijzerzaag op maat kunt knippen. Daarna pel en plak je gewoon de achterkant op de zijkant van je raam.

https://www.raamdecoratie.com