Nationale carriere check
Image default
Beauty en verzorging

Hoe gaat de behandeling laser ontharen in zijn werk?

Het wordt steeds populairder. Steeds meer mensen willen een behandeling om geen haar meer op een bepaalde plek te krijgen. Het maakt mensen onzeker als zij haar hebben op een plek op hun lichaam waar ze het niet willen. Je kunt het wel overal op je lichaam weghalen. Wat gaan ze allemaal doen tijdens de behandeling dus hoe gaat het te werk? Je maakt eerst afspraak en ze gaan kijken op welke plek jij je haren wilt laseren. De behandeling laser ontharen moet je ongeveer 6 tot 8 keer doen om het definitief weg te krijgen. na en tussen alle behandelingen in mag jij niet je haar epileren of scheren. 

De behandeling laser ontharen 

Ze gebruiken een soort laser. De laser verwarmd de haarvaten waardoor ze na een paar behandeling helemaal verdwenen zijn. Tussen de behandelingen moet je 5 tot 8 weken wachten. De haren vallen na elke behandeling uit en het groeit steeds kleiner terug totdat het helemaal uitvalt. Het is niet schadelijk en het doet geen pijn. Tijdens de behandeling kan het misschien wel irriterend voelen maar na de behandeling voel je helemaal geen rare gevoelen. Voor de behandeling doen ze nog een soort van zalf op de plek waar jij een behandeling wilt hebben. Mensen met een rode, witte of een lichtblonde haarkleur kan je ook een elektrische ontharings machine gebruiken. Dit soort haarkleuren hebben minder pigment en daarom kan het met een minder zware apparaat gebruikt worden. Je hebt ook meerdere soorten van ontharingen. Je hebt de hypertrichose en de hirsutisme. Ook storende haren kunnen verwijderd worden zoals op de plekken van: schouders, buik, rug, benen, bikinilijn en nog veel meer plekken. Het helpt ook bij ingegroeide haren. Door de hitte van het apparaat gaat alles weg ook al is het dus ingegroeid. Is het wel veilig om de behandeling te doen en is het hygiënisch? 

Veiligheid en hygiëne 

De behandeling met de licht en laser apparaat is compleet veilig. Het doet geen pijn en je hebt geen verdoving nodig. De apparaten worden na elke behandeling grondig schoongemaakt . Het kan je wel een warm gevoel geven maar niet een gevoel dan pijn doet. Wanneer je behandeling volledig afgelopen is dan zijn alle haren ongeveer 95 procent verdwenen en je kunt de overige haren bijna niet meer zien. De laserontharing wordt deels vergoed door je zorgverzekeraar. Heb jij nog meer vragen? Jij kunt naar de website gaan voor meer informatie!