Nationale carriere check
Image default
Beauty en verzorging

Meer opties voor werk

Nadat je de fijne schoonheidsspecialiste cursus hebt gedaan kan je niet alleen werken in een salon, maar ook in een sauna. In vele sauna’s zit namelijk een stuk waarin massages worden gedaan. Na het afronden van de cursus kan je hier ook aan de slag gaan. Er zijn dus meer opties dan je misschien in eerste instantie dacht en je hoeft dus ook niet aan één ding vast te zitten als het werken in een salon je niet bevalt. Ook kun je switchen van specialisaties omdat je bij de cursus alles leert wat je moet weten over de lichamelijke verzorging en de uitstraling.

Je moet gezellig zijn

Als schoonheidsspecialiste is het ook belangrijk dat je goed Nederlands beheerst en dat je spontaan bent. Als je klanten verwelkomd op je werk wil je dat ze zich meteen op hun gemak voelen. Tijdens de behandeling vinden de meeste mensen het ook gezellig om een praatje te maken. Soms liggen ze wel twee uur bij je in de stoel, dus je moet wel lekker kunnen kletsen en niet snel geïrriteerd raken. Je krijgt namelijk ook heel wat persoonlijke verhalen van mensen te horen waar je dan weer enthousiast op moet reageren. Dat kan best vermoeiend zijn maar tijdens de schoonheidsspecialiste cursus leer je hoe je hier mee om moet gaan.

Eigen plan kunnen trekken

Ook is het belangrijk dat je zelfstandig aan het werk kunt. Je wil namelijk niet steeds afhankelijk zijn van collega’s, die zijn ook aan het werk met klanten het grootste deel van de tijd. Je kan dus niet steeds vragen of je het wel goed doet en je kan al helemaal niet om hulp vragen, dat komt super onprofessioneel over. Je wil een goede indruk op je klanten maken zodat de kans groter is dat ze terugkomen voor een tweede afspraak. Tevreden klanten zorgen ook voor mond tot mond reclame, dus dat is alleen maar positief. Hierover leer je tijdens de schoonheidsspecialiste cursus meer.